Jong talent voor jouw organisatie

Elke organisatie is op zoek naar talent; hoogopgeleide professionals die het verschil willen maken. Helaas is de arbeidsmarkt krap, ook in Zeeland. Jong talent vinden en binden, blijft een grote uitdaging. Alleen samen kunnen we dit oplossen. Daarom heeft een aantal partijen de handen ineengeslagen en het traineeship Talent voor Zeeland ontwikkeld. Met dit traineeship streven we er naar om talent voor Zeeland te vinden, binden en ontwikkelen.

Waarom een trainee voor jouw organisatie?

Jonge professionals zoeken niet alleen een goed salaris. Het gaat ze voornamelijk om een toffe rol in een uitdagende omgeving met de mogelijkheid direct impact te maken. Het traineeship onder de vlag van Talent voor Zeeland helpt dit te realiseren. Trainees komen terecht bij een vooraanstaande Zeeuwse werkgever en werken daar aan relevante, uitdagende en impactvolle opdrachten. Daarnaast volgen zij het traineeprogramma van Talent voor Zeeland, waarbij zij gedurende anderhalf jaar werken aan hun persoonlijk een professionele ontwikkeling door middel van workshops en inhoudelijke trainingen. Inmiddels zijn al meer dan 36 trainees gevonden voor diverse organisaties in Zeeland.

We vinden jong talent

Wil je als organisatie investeren in nieuw talent, dan helpt het team van Talent voor Zeeland bij het vinden door het wervings- en selectieproces uit handen te nemen. Een match gevonden? De trainee kan direct aan de slag om vervolgens in oktober in te stromen in het anderhalf jaar durende traineeprogramma. Bekijk de talenten die het programma volgden hier

Ontwikkeling in en door de regio

Tijdens het traineeship ontwikkelen de trainees zich op persoonlijk en professioneel vlak, in en door de regio. Ze werken aan verschillende opdrachten bij een Zeeuwse top werkgever en krijgen tijdens het programma verschillende workshops en trainingen gegeven door kennispartners uit de regio. Bekijk de aangesloten kennispartners hier

Mentorschap en betrokkenheid 

Talent voor Zeeland zijn en maken we samen. Daarom is betrokkenheid vanuit de organisatie belangrijk. Voor de traineeperiode wordt er een mentor aangewezen die op de hoogte is van de ontwikkelbehoefte en aansluit bij georganiseerde sessies. Vooral een leuke manier om ook te leren, ontwikkelen en te netwerken! Bekijk de aangesloten organisaties en mentoren hier

Wat zijn de mogelijkheden?

Nieuw talent

Wil je als organisatie toegang krijgen tot getalenteerde jonge startende professionals? Ze brengen nieuwe ideeën, frisse perspectieven en actuele kennis mee naar de organisatie. Talent voor Zeeland ondersteunt in het wervingsproces om de perfecte match te vinden. Match gevonden? Ze kunnen direct starten om vervolgens in oktober te starten met het traineeprogramma.

Bestaand talent

Heb je al talent in de organisatie? Door ze deel te laten nemen aan het traineeprogramma biedt je ze de kans om nieuwe vaardigheden te verwerven te ontwikkelen, persoonlijk te groeien en een breed netwerk op te bouwen. Daarmee vergroot je de kans op het behoud van waardevol personeel op lange termijn.   

De trainees werken in groepen drie maanden aan een externe case study. Heb je als organisatie een uitdagend vraagstuk liggen? Laat een diverse groep jonge professionals met nieuwe ideeën en perspectieven werken aan het genereren van innovatieve oplossingen.

Case study

"Onze trainee Thierry was elke dag aan het leren en ontwikkelen bij woningcorporatie Beveland Wonen. Hij liep mee, en praatte mee, op meerdere afdelingen. Ook ging hij geregeld om de tafel met leden van het management en kwam in contact met opdrachtgevers en leveranciers. We ervaarden dat onze trainee continu aan stond en ons hielp door vaak de waarom-vraag te stellen. Dit triggerde ons als organisatie om te blijven nadenken en focus te houden. Daarbij gaf Thierry input om te blijven verbeteren."  - Esther van Sprundel


*Thierry is sinds de afronding van zijn traineeship in maart 2023 vast in dienst bij Beveland Wonen als Data Scientist. 

Wil je meer weten of heb je vragen?

Vraag het relatiemanager Nathalie via +31 6 28 94 66 34!

Wil je op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de actuele zaken, nieuwste ontwikkelingen en geplande evenementen vanuit het traineeship? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via onderstaande button!