Ontmoet de kennispartners

Arieke van Liere

Functie | Communicatiespecialist, presentator en bewegingsbouwer

Training | Presenteren en pitchen

Beschrijving | Arieke noemt zichzelf bewegingsbouwer want het is haar grootste passie om mensen, merken en organisaties in beweging te brengen richting een groene en eerlijke wereld. Hiervoor faciliteert ze gesprekken die gaan over de maatschappelijke onderwerpen en transitiethema's zoals water, voedsel en energie. Arieke wil graag bijdragen aan het maatschappelijke debat, vanuit een communicatierol. Speciaal voor het traineeship heeft ze twee trainingen ontwikkeld; een basistraining presenteren en een vervolgtraining. Ze leert de trainees alle aspecten van presenteren, van non-verbale communicatie tot een goede voorbereiding en methodieken die de trainees kunnen gebruiken om beter te presenteren.


Tijdens het traineeship werken de trainees aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dat doen ze door middel van workshops en trainingen tijdens de ontwikkeldagen. Hierbij zijn Zeeuwse kennispartners / trainers van onmisbare waarde. Zij brengen specifieke expertises met zich mee en vertalen dit naar de trainees. Samen met de kennispartners kunnen wij de waarde van het traineeprogramma maximaliseren. Benieuwd wie de kennispartners zijn? Wij stellen ze graag aan je voor:Marjolijn van Leeuwen

Functie | Tekstschrijver

Training | Effectief schrijven

Beschrijving | Marjolijn kijkt met een frisse blik naar de teksten van communicatiemiddelen of schrijft ze zelf. Onderscheidend, aansprekend, enthousiasmerend – met de toon en stijl die past bij de klant. En altijd met oog voor de doelgroep. Marjolijn is gevestigd in Middelburg, maar werkt door heel Zuidwest-Nederland. Marjolijn is nu dertien jaar zelfstandig ondernemer en heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en schrijven van bedrijfs- en personeelsmagazines, nieuwsbrieven en advertorials. Over de manier waarop je écht je doelgroep bereikt, geeft ze ook trainingen tekstschrijven.

Maryse van de Plasse

Functie | Trainings- en stemacteur, presentator

Training | Effectief communiceren

Beschrijving | Als trainingsacteur wordt Maryse vaak ingehuurd om te helpen bij trainingen en workshops. Met haar enthousiasme en energie weet ze de deelnemers helemaal mee te nemen tijdens haar oefeningen. Via realistische scenario’s creëert Maryse een omgeving waarin de trainees kunnen werken aan hun vaardigheden op het gebied van communiceren en nog meer.

Maurice van den Hemel

Functie | Ondernemer, spreker en bedrijfsstrateeg

Training | Breinkennis

Beschrijving | Als zelfstandig ondernemer, spreker en bedrijfsstrateeg heeft Maurice veel ervaring in het werkveld. Maurice is eigenaar van mauricevandenhemel.nl. Op zijn eigen site helpt hij ondernemers door middel van personal mentoring en een persoonlijk ontwikkelprogramma. Daarnaast kan hij, vanuit zijn expertise als bedrijfsstrateeg, ondernemers gedegen advies geven. Hij brengt een holistische visie, nieuwe inzichten, anekdotes en een heleboel energie.


Karin Bustraan

Functie | Professional Organizer en trainer

Training | Grip op je werk

Beschrijving | Karin is eigenaar van 'Humanity in Business', waarmee ze praktische begeleiding biedt bij het structureren en organiseren van werkzaamheden uit de dagelijkse praktijk. Ze geeft de tools om helderheid en structuur in je werk te krijgen, en daardoor meer rust en ruimte in je hoofd te houden. Met haar ervaring zorgt ze ervoor dat praktische werk gerelateerde vraagstukken voor de trainees weer helder worden. Dat realiseert ze door werkpatronen helder te krijgen, overzicht te creëren in het werk en te leren hoe je structuur als hulpmiddel kunt inzetten. De basis moet op orde zijn. Zo krijg je weer grip op je werk.

Manon Veroude

Functie | Communicatieadviseur

Training | Burger participatie

Beschrijving | Manon heeft een schat aan ervaring op het gebied van communicatie. Ze heeft namelijk als communicatieadviseur advies gegeven aan onder andere de gemeente Schouwen-Duiveland en ProRail. Ze heeft zelfs een tijdje als communicatie-docent gewerkt op de Hogeschool Zeeland. Nu zet ze haar expertise in, als eigenaar van Manon Veroude Communicatie. Ze geeft niet alleen advies over communicatie, maar is eveneens betrokken in de uitvoering ervan.

Marieke de Bruijckere

Functie | Eigenaar van Klikwerk, Recruitment Consultant

Training | Inzicht in jezelf en een betere klik met je gesprekspartner met DISC

Beschrijving | Toen Marieke vijftien jaar geleden bij haar toenmalige werkgever in aanraking kwam met de DISC-methodiek ging er een wereld voor haar open. Het gaf haar destijds inzicht in haar eigen persoonlijkheid en die van haar collega’s, waardoor de samenwerking een enorme boost kreeg. Later in commerciële functies paste ze DISC toe in de sales bij haar klanten. Nu ze haar eigen werving en selectiebureau Klikwerk heeft, helpt DISC om de juiste klik met een nieuwe baan voor kandidaten te vinden en binnen de teams van haar klanten de klik onderling te versterken. De trainees van Talent voor Zeeland geeft ze op persoonlijk vlak inzicht in zichzelf, in elkaar en ze geeft praktische handvaten hoe ze de communicatie in hun werk makkelijker kunnen laten verlopen waardoor de klik met hun gesprekspartner verstevigd wordt!

Ingrid Brilleman

Functie | Projectleider en beleidsmedewerker

Training | Politieke gevoeligheid

Beschrijving | Ingrid stelt zich zoveel mogelijk solidair op met de mensen waarvoor ze werkt. Door het aangaan van uitdagingen, het samenbrengen van verschillende partijen, creëert Ingrid vernieuwing binnen het sociaal domein. Met haar kennis, (levens)ervaring en inlevingsvermogen is Ingrid in staat om partijen te motiveren en te binden door het behalen van successen. Daarnaast is ze actief in het bestuurlijk krachtenveld, waarbij ze zich onder andere in heeft gezet voor bestuurlijke vernieuwing. Het hebben van ervaring in zowel een politieke als een ambtelijke functie maakt dat Ingrid deze kennis en ervaring graag overdraagt.

Menno Kop

Functie | Commercieel directeur Flexibility Groep

Training | Onderhandelen

Beschrijving | Menno is één van de kennispartners binnen het traineeprogramma, vanwege zijn expertise en diepe kennis op het gebied van recruitment en HR. Menno levert een belangrijke bijdrage met het onderdeel 'Onderhandelen'. Dit is een cruciaal aspect van de 'Get Ready' fase, vlak voordat de trainees hun anderhalf jaar durende traject afronden. Menno heeft het vermogen om complexe onderhandelingsstrategieën op een toegankelijke manier over te brengen en kan de trainees voorzien van waardevolle tools en inzichten. Denk aan contractbesprekingen met werkgevers na het traineeship en effectief solliciteren voor nieuwe kansen. Zijn vermogen om verder te gaan dan specifieke situaties en een breder begrip van onderhandelen te bieden, maakt Menno echt onderscheidend. Hij leert de trainees hoe ze met overtuiging hun belangrijkste doelen kunnen bereiken in elke onderhandelingssituatie.

Hans de Waard

Functie | Strategisch consultant, verandermanager en boardroom coach

Training | Intervisie en zelfsturend leren

Beschrijving | Hans heeft een grote nieuwsgierigheid naar het verwezenlijken van ambities van bedrijven, organisaties en individuele personen. Door zijn brede achtergrond is het voor Hans vanzelfsprekend om enerzijds de verbinding te leggen tussen de verschillende beleidsniveaus binnen organisaties – strategisch-tactisch-operationeel – en anderzijds helderheid te brengen in ontwikkelvragen binnen organisaties en teams en individuele/persoonlijke ontwikkeling. Hans concludeert dat het daadwerkelijk ‘realiseren’ voor organisaties en individuen beter en prettiger gaat bij het aangaan van de verbinding met de omgeving en degenen die daarbij betrokken kunnen zijn. In alle openheid, ook al is dat soms spannend of confronterend. Dit zijn ook de thema’s waarmee Hans het gesprek aangaat met de trainees, met het doel om zowel inzichtelijk als praktisch zo goed mogelijk aan te sluiten bij de issues waar zij dagelijks tegenaan lopen.

Maartje Meijers-Nooteboom

Functie | Senior projectmanager

Training | Projectmatig werken

Beschrijving |  Met bijna 14 jaar ervaring in projectmanagement weet Maartje als geen ander wat het vraagt om een project te ontwikkelen en te starten. In de uitvoering van een project weet ze welke uitdagingen een projectleider of -manager tegen kan komen en welke competenties en skills er nodig zijn om een project tot een goede afronding te brengen. Maartje is IPMA-C gecertificeerd en heeft ervaring als projectleider, -manager en programmamanager in verschillende branches: onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid. Ze deelt haar kennis en ervaring graag met de trainees en helpt ze op weg in de wereld van het projectmanagement.

Cees-Willem Koorneef

Functie | Senior projectmanager

TrainingStakeholdermanagement

Beschrijving | Publiek-private-samenwerking en andere complexe samenwerkingsvraagstukken pakt Cees-Willem graag aan. Door een vertrouwenwekkende aanpak en manier van werken is hij een echte verbinder die streeft naar maximale impact voor de opdrachtgever(s). Inmiddels heeft hij meerdere opdrachten uitgevoerd waarbij effectief netwerken en stakeholdermanagement voorbeelden zijn van competenties en interesses waarmee hij projecten en programma’s verder brengt. De kern is dat mensen elkaar moeten (willen/gaan) vertrouwen als er resultaten geboekt moeten worden. Daar stuur je effectief en weldoordacht op aan als programmamanager. In het traineeprogramma deelt hij deze kennis en maakt het praktisch toepasbaar voor de trainees bij hun opdrachtgevers.

Michel Klijn

Functie | Lean master, R&D-projectmanager en Operations manager

TrainingLean Introductie, Process Mapping, Meten & Monitoren en Problem Solving

Beschrijving | Michel is een ervaren leider met ruime ervaring in industriële- en kantoor- omgevingen op het gebied van R&D, projectmanagement en operations management. Naast zijn leidinggevende rollen is hij ook gecertificeerd Lean Master. In die rol heeft hij diverse fabrieken en organisaties in Europa en China geholpen om het verandertraject naar Lean Operational Excellence in te voeren en heeft daarmee de bedrijfsvoering verbeterd. Hij is een kei in het doorgronden van wat er beter kan in zowel interne- als externe processen.

Marty de Jonge

Functie | Programmamanager Talent voor Zeeland

Training | Agile management en Persoonlijk leiderschap.

Beschrijving | Marty de Jonge, een ervaren Agile-professional met 25 jaar bedrijfservaring, leidt de trainingen Persoonlijk Leiderschap en Agile Projectmanagement binnen 'Talent voor Zeeland'. Zijn bekwaamheid in Agile verandermanagement en inspiratie uit Stephen Covey's '7 eigenschappen van effectief leiderschap' integreert hij om trainees te begeleiden bij het tonen van effectief leiderschap. Marty's focus op wendbaarheid in projectmanagement, gebaseerd op de Agile mindset, bereidt deelnemers voor op doeltreffend reageren op veranderende omstandigheden.

Frank Dekker

Functie | Adviseur online

TrainingLinkedIn

Beschrijving | Frank Dekker is werkzaam als online adviseur bij Nedbase en de spil tussen opdrachtgever en het ontwikkelteam. Bij Nedbase helpt hij organisaties met het strategisch uitdenken, adviseren en ontwikkelen van digitale middelen zoals websites, webshops en applicaties.Omdat netwerken een belangrijk onderdeel van het traineeship is, zijn we blij dat Frank zich heeft aangesloten als kennispartner. Frank heeft ervaring met HR, werving en sales, en is gespecialiseerd in online, webshops, applicaties en online marketing. Deze ervaring maakt Frank de juiste persoon om de LinkedIn-training te geven. In het continue bewegende online landschap gaat Frank de trainees helpen om effectief te netwerken via LinkedIn.

Telissa Schreuder

Functie | Consultant in het Sociaal Domein

Training | Design Thinking

Beschrijving | Met Telissa als trainer krijgen de trainees een kijkje achter de schermen van de methodiek 'Design Thinking'. Deze methode geeft een uitweg aan complexe vraagstukken in de maatschappij door ze op te breken in stukjes en via een iteratief proces te lijf te gaan. Je leert uit je eigen bubbel te stappen, realistische plannen op te stellen en de trainees kunnen verwachten om vooral ook écht aan de slag te gaan. Telissa is zelf een echte directe Rotterdamse aanpakker en heeft de methode eigen kunnen maken over de jaren. 'De methode past bij mijn karakter. Het is de perfecte balans van data, trial-and-error, weer aanpassen en door. Het blijft mij uitdagen en ik kan het op nagenoeg alles toepassen. Maar goed ook, want er zijn oneindig veel leuke problemen om op te lossen in de maatschappij!'

Telissa's werkervaring heeft haar geleid naar de tafels van start-ups en NGO's. Nu, na 5 jaar werkervaring in het sociaal domein, zet ze haar carrière voort als trainer en consultant.