Ontmoet de trainees!

Lichting oktober 2023

Edo Kokje - ZorgSaam

Mijn naam is Edo, 27 jaar oud en ik woon in Vlissingen. Na de middelbare school heb ik de opleiding gezondheidszorg technologie gestudeerd. Hier leerde ik om vraagstukken binnen zorginstellingen en andere zorg-gerelateerde organisaties op te lossen doormiddels van projectmatig werken. Ik ben na deze opleiding gelijk aan het werk gegaan, maar mijn eerste baan bleek niet de juiste te zijn. Daarna kwam ik het traineeship tegen en dat sprak mij eigenlijk gelijk aan. Het fijne aan het traineeship vind ik niet alleen de leuke opdrachten, maar ook dat je jezelf gedurende anderhalf blijft ontwikkelen en blijft ontdekken waar je krachten en valkuilen liggen. De komende anderhalf jaar ga ik mij inzetten bij ZorgSaam. Hier ga ik aan de slag om een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de zorgkloof. Zo hopen wij de zorg op Zeeuws-Vlaanderen en omstreken voor iedereen bereikbaar te houden!

Rens Verhage - gemeente Middelburg

Hoi allemaal, ik ben Rens Verhage. Ik ben 25 jaar en woon in Oost-Souburg. Ik ben graag bezig met muziek en speel al zo’n 20 jaar gitaar. Daarnaast ben ik graag in de natuur. Ik ben een voorstander van duurzaamheid en daarom heb ik de opleiding process engineering gedaan. In 2020 heb ik mijn Bachelor behaald op de HZ te Vlissingen. Vervolgens heb ik drie jaar in de voedselindustrie gewerkt als process engineer. Omdat ik tijdens de coronaperiode ben afgestudeerd en daarna gelijk ben gaan werken, heb ik nagenoeg alleen maar thuis gewerkt en niet veel kunnen ontwikkelen in het bedrijfsleven. Nu werk ik bij de Gemeente Middelburg als trainee vakspecialist verduurzaming. De komende tijd houd ik mij bezig met het verduurzamen van gemeentelijke panden en werk ik aan de burgerparticipatie rondom verduurzaming. Gedurende het traineeship zou ik graag willen bereiken dat Middelburg nog een stukje duurzamer wordt en dat ik mijzelf als teamspeler meer comfortabel kan voelen. Ik wil met plezier een bijdrage kunnen leveren aan een groenere wereld.

Jeffrey van Casand - Provincie Zeeland

Mijn naam is Jeffrey van Casand, 27 jaar oud en bijna heel mijn leven woonachtig in Zeeland op het eiland Tholen. In juli 2022 ben ik afgestudeerd aan de Tilburg Universiteit. Daar heb ik mijn master Rechtsgeleerdheid met succes behaald. Voorafgaand aan deze master heb ik de opleiding hbo-rechten en de opleiding juridisch medewerker (mbo) gevolgd. Ik heb diverse stages gelopen, o.a. bij de rechtbank in Breda en bij het UWV. Na mijn afstuderen, ben ik gaan solliciteren. Ik kwam uit bij het traineeship van Talent voor Zeeland, waar mij de kans werd geboden om aan de slag te gaan als trainee jurist bij de Provincie Zeeland. Ik sta aan het begin van mijn loopbaan en zie het traineeship als een kans om mezelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak. Als trainee jurist hoop ik mijzelf verder te kunnen ontwikkelen, met name op het gebied van de Wet Open Overheid. Op persoonlijk vlak hoop ik te leren hoe ik mijn werkdag het beste kan inrichten en dus effectiever te werk kan gaan.

Ilja Manni - Zeeuwland

Mijn naam is Ilja Manni, 24 jaar en een echte Zeeuw. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met vrienden en vind ik het belangrijk om regelmatig te sporten. Ik heb de studie Social Work aan de HZ University of Applied Sciences gevolgd en met succes afgerond. Vervolgens begon ik bij Zeeuwland en heb daar verschillende functies uitgeoefend. Ik wilde mijzelf volledig focussen op de functie van wooncoach. Als wooncoach richt ik mij op preventief te werk gaan, het bieden van ondersteuning richting collega’s / netwerkpartners en het zoeken van- en naar verbinding. In aanloop naar deze functie, is de mogelijkheid geboden om het traineeship te volgen. Bij Zeeuwland voel ik mezelf thuis, maar Zeeland heeft meer! Aangezien dit, na het afronden van mijn studie, het echte begin is van mijn carrière, vind ik het belangrijk om persoonlijke ontwikkeling centraal te stellen en opzoek te gaan naar wat er nog meer bij mij past. Na het afronden van mijn traineeship hoop ik inzicht te hebben gekregen in een eventuele vervolgstap binnen mijn carrière.

Osse Costers - ZorgSaam

Mijn naam is Osse Costers, ik ben 29 jaar en woon nu alweer vier jaar in Terneuzen. Ik heb de studie International Eventmanager gevolgd te Rotterdam. Vier jaar geleden besloot ik toch terug te verhuizen naar Zeeland. Nadat ik terug ben verhuisd, heb ik vier jaar gewerkt bij OQ Value waar ik eerst op de administratie-afdeling heb gewerkt en daarna de functie van commerciële binnendienst heb vervuld. Toch begon het te kriebelen om iets te gaan zoeken wat meer aansluit bij mijn studie en waar ik mijzelf nog meer kon gaan ontwikkelen. Ik kwam uiteindelijk bij Talent voor Zeeland terecht en zij konden mij het volgende bieden: een leuke functie, de mogelijkheid om mijzelf te ontwikkelen en te kunnen sparren met mede trainees. Dit trok meteen mijn aandacht en daarom besloot ik om te solliciteren. Ik ben nu werkzaam bij ZorgSaam als projectmanager, een leuke en uitdagende functie waarbij ik aan verschillende projecten mag meewerken.


Rutger van Dijk - Provincie Zeeland

Hoi! Mijn naam is Rutger, ik ben 24 jaar en ik kom uit het Gelderse Hattem. In november 2023 ben ik als trainee projectmanagement begonnen bij de Provincie Zeeland. Voordat ik hier terecht kwam, heb ik de master ‘Environment, Society and Development’ gedaan in Galway in Ierland. Voorafgaand aan deze master heb ik de bachelor geschiedenis gedaan, gevolgd door de master internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Een traineeship was een logische stap voor mij, omdat ik weinig werkervaring heb en mij wil oriënteren wat ik nu écht wil gaan doen. Dat kan ik nu mooi uitzoeken met de verschillende opdrachten. Ik ben van mening dat je jezelf altijd kunt blijven ontwikkelen. Gelukkig krijg ik daar bij dit traineeship zeker de kans voor. Als projectmanager werk ik aan twee opdrachten die gaan over de creatie en uitbreiding van natuurgebieden en parken. Binnen het traineetraject hoop ik vooral op veel werkplezier en de mogelijkheid om mijzelf verder te kunnen ontwikkelen. Daarnaast hoop ik meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden die mij wel, of juist niet aanspreken.

Ariaan Janse - Adrz

Ik ben Ariaan Janse, 25 jaar oud. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te zijn, lekker te koken en te tafelen maar vooral om mijn tijd te besteden met mijn gezin, familie en vrienden. Ik ben afgestudeerd aan de universiteit van Tilburg in de richting Organisatie- en Management wetenschappen. Daarnaast heb ik de propedeuse Human Resource Management behaald en verschillende cursussen coaching en counseling gevolgd. Een deel van mijn studententijd ben ik actief geweest als student-assistent. In het traineeship van Talent voor Zeeland zag ik een mooie kans om mijzelf te ontwikkelen op het gebied van persoonlijke en professionele vaardigheden. Daarnaast geeft het traineeship mij de mogelijkheid om een breed pallet aan ervaring op te doen binnen een organisatie. Het was voor mij een pré dat dit traineeship “gewoon” in Zeeland kan. Momenteel ben ik werkzaam bij het Adrz in de rol van trainee implementatie consultant op de afdeling Finance en Control. Via het traineeship hoop ik mijzelf te ontwikkelen, zodat ik als daadkrachtig professional een rol als consultant of adviseur kan vervullen.

Valence De Coene - Provincie Zeeland

Hi! Mijn naam is Valence De Coene. Ik ben geboren en getogen in Zeeland, maar oorspronkelijk Belg. Ik heb in Nederland aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gestudeerd, waar ik mijn rechtenbachelor en criminologiemaster heb behaald. Ik wist al langer dat ik graag in Zeeland wilde blijven na mijn studie én dat ik mezelf nog verder wilde ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Toen ik het traineeship van Talent voor Zeeland voorbij zag komen, werd ik direct enthousiast. Al helemaal toen ik zag dat ze een vacature hadden voor een trainee Jurist bij Provincie Zeeland. Met mijn juridische en sociaalwetenschappelijke achtergrond leek me dit een werkgever die goed bij mij past. En ik had gelijk! Bij de Provincie Zeeland hoop ik mijzelf de komende tijd verder te ontwikkelen als jurist binnen de verschillende onderwerpen in het Bestuursrecht. Op persoonlijk vlak streef ik ernaar middels de handvatten die ik bij Talent voor Zeeland aangereikt krijg, beter sturing te kunnen geven aan de wijze waarop ik mijn werkzaamheden inricht en te leren prioriteren.

Marinus Verpoorten - ZorgSaam

Ik ben Marinus 27 jaar, geboren in Terneuzen en opgegroeid in Axel. Ik ben iemand die graag fitnest en creatief bezig is. Daarnaast breng ik graag tijd door met mijn hechte vriendenkring. Ik heb de studie psychologisch consulent afgerond in Antwerpen en heb vervolgens anderhalf jaar binnen een HR-afdeling gewerkt. In mijn vorige functie was er simpelweg geen ruimte voor zelfontwikkeling, mijn agenda zat vol. Uiteindelijk kwam ik een vacature tegen van Talent voor Zeeland, met als thema, "Professionele zelfontwikkeling". Dit was een kans die ik niet voorbij wilde laten gaan. Momenteel ben ik werkzaam als trainee bij ZorgSaam in Terneuzen. Ik ben onderdeel van het team opleiding en ontwikkeling. Het leven is een verhaal en wij zijn onze eigen schrijvers. In de moderne tijd zijn er zoveel dingen te doen, een keuze maken is daarom uitdagend. Ik sta nog aan het begin van mijn carrière en weet nog niet wat ik werkelijk wil. Een traineeship is daar ideaal voor. Ik hoop meer duidelijkheid te krijgen in waar ik de meeste waarde kan leveren.

Burak Şahin - Provincie Zeeland

Ik ben Burak Şahin, 28 jaar oud, en woon in Bergen op Zoom. In december 2022 ben ik afgestudeerd als master bestuurskundige, met een specialisatie in ‘Beleid en Politiek’ aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ik heb verschillende stages gelopen bij diverse overheidsinstellingen zoals de Sociaal-Economische Raad, Rijkswaterstaat en Gemeente Rotterdam. In de gemeente Bergen op Zoom ben ik actief als duo-raadslid voor Gemeentebelangen Werknemerspartij in de Commissie Ruimte, Duurzaamheid en Economie. Ik heb ervoor gekozen om het traineeship van Talent voor Zeeland te volgen bij de Provincie Zeeland, omdat ik de provincie als bestuurslaag beter wil leren kennen en, naast het opdoen van kennis en ervaring, wil werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en professionalisering. Door het traineeship blijf je constant nadenken over vragen als: 'Wat is mijn huidige positie?', 'Waar wil ik binnen een bepaalde periode zijn?' en 'Welke acties moet ik ondernemen om daar te komen?'. Gedurende het eerste deel van mijn traineeship ga ik het thema ‘biobased bouwen’ vanuit de bestuurskundige hoek analyseren en onderzoek doen naar de opschaling ervan voor de Zeeuwse situatie.

Tristan Sonke - Zeeuwland

Ik ben Tristan Sonke, 24 jaar oud en werk als trainee Klant en Omgeving bij Zeeuwland. Na het afronden van hbo bouwkunde, ben ik een half jaar werkzaam geweest als werkvoorbereider bij een ingenieursbureau. Ik voelde al snel dat dit niet iets is waar ik energie uit kan halen. Mijn kwaliteiten liggen namelijk bij het hebben van klantencontact. Hier ligt mijn passie en krijg ik energie van. Toen ik hoorde over de vacature 'trainee Klant en Omgeving' bij Zeeuwland, werd ik meteen enthousiast. In deze functie kan ik mijn sociale kwaliteiten combineren met mijn bouwkundige achtergrond. Zeeuwland geeft mij de mogelijkheid om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling via het traineeprogramma bij Talent voor Zeeland. Kortom, een geweldige kans die ik met beiden handen heb aangegrepen! Ik hoop zo snel mogelijk alle werkzaamheden als werknemer Klant en Omgeving zelfstandig op te kunnen pakken. Daarnaast wil ik blijven groeien door bijvoorbeeld opleidingen of cursussen te volgen. Verder vind ik het belangrijk dat ik in de toekomst met hetzelfde plezier en enthousiasme naar werk ga als dat ik nu doe.


Lichting oktober 2022

Floor Buijsrogge – Provincie Zeeland

Mijn naam is Floor Buijsrogge. Ik kom uit Goes, maar heb de afgelopen vijf jaar in Breda, Londen, Amsterdam en Malaga gewoond. Na mijn studie hbo International Facility Management afgelopen zomer te hebben afgerond, ben ik weer terugverhuisd naar Zeeland. Na het afstuderen wist ik dat ik verder wilde leren en werken in het vastgoed. Met dit traineeship kan ik het goed combineren om een opleiding te volgen en ervaring op te doen in het werkveld. Ik ga aan de slag bij de Provincie Zeeland als trainee Vastgoedmanagement. Komende anderhalf jaar ga ik me bezig houden met grond- en vastgoedzaken in onze provincie.

Arjen Eversdijk - PZEM

Mijn naam is Arjen Eversdijk. Ik ben met 22 jaar de benjamin van de groep. Ik heb de Bachelor Econometrie en Operations Research aan Tilburg University gedaan. Momenteel ben ik bezig met de afronding van de Master Econometrics and Mathematical Economics. Dit traineeship zie ik als een uitgelezen kans om in Zeeland werkervaring op te doen. Waarom zou ik naar de Randstad verhuizen als er dicht bij huis zo'n mooie kans is die zo goed aansluit op mijn studie? Ik ga aan de slag bij PZEM, een grote speler op de energiemarkt. Daar ga ik als Quant Analyst enkele opdrachten uitvoeren die te maken hebben met de handel in energie. De eerste opdracht van mijn traineeship, het ontwikkelen van de optimale biedstrategie voor de aFRR-veiling, geldt ook als thesisopdracht voor mijn master. Ik vind het aantrekkelijk om de kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb verworven, in zo’n actuele branche in de praktijk te brengen. Daarnaast vind ik het interessant om samen met andere trainees te werken aan professionele en persoonlijke vaardigheden.Julia Rovers - Provincie Zeeland

Tijdens mijn master European Public Affairs aan de Universiteit van Maastricht heb ik een sterke interesse ontwikkeld voor het analyseren van beleid en actuele (maatschappelijke) gebeurtenissen. Het was voor mij snel duidelijk dat ik na mijn studie deze interesse voort wilde zetten. Dit was voor mij mogelijk door te starten als trainee Public Affairs bij de Provincie Zeeland. Ik heb voor het traineeship gekozen omdat het mij de mogelijkheid biedt om mij zowel op professioneel- als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Als Trainee Public Affairs zal ik mij o.a. bezig houden met het signaleren van relevante ontwikkelingen en het in kaart brengen van Zeeuwse belangen. Zeeland is een relatief kleine provincie, maar kampt met grote, complexe en diverse dossiers. Ik heb enorm veel zin om hiermee aan de slag te gaan. Voor mijn opdracht zal ik 9 maanden in Den Haag en 9 maanden in Brussel te vinden zijn.


Mart Hofman - Beveland Wonen

Ik ben Mart Hofman, 24 jaar, woonachtig in Kapelle en werkzaam als trainee bij Beveland Wonen. De bachelor bedrijfskunde en master organisational design & development heb ik beide afgerond aan de Radboud universiteit te Nijmegen. Gedurende mijn studententijd heb ik altijd gezegd dat ik graag terug wilde keren naar Zeeland als daar de mogelijkheid toe was. Dus toen ik de vacature van Talent voor Zeeland tegenkwam wist ik dat ik moest solliciteren! Het traineeship spreekt me aan omdat het opdoen van werkervaring en een verdere persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Dit is precies de kickstart die ik nodig had na mijn afstuderen. Bij Beveland Wonen houd ik me tijdens het traineeship bezig met leefbaarheid en huurdersparticipatie. Een interessant vraagstuk waar ik de genoeg uitdaging in zal vinden.

Esther Stins - Orionis Walcheren

Na mijn studie bedrijfskunde aan de HZ University of Applied Sciences ben ik gelijk aan het werk gegaan. Toch wilde ik graag meer richting het sociaal domein alleen wist ik niet zo goed hoe ik dit met mijn opleidingsachtergrond en werkervaring kon realiseren. Toen werd ik op de vacature gewezen voor het traineeship projectmanagement bij Orionis en dit voelde meteen goed. Wat mij vooral aan het traineeship aanspreekt is dat je ervaring op kan doen door verschillende opdrachten uit te voeren, jezelf verder kan ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak en ervaringen kan uitwisselen met mede trainees. Bij mijn opdrachtgever Orionis ga ik mijzelf voornamelijk bezighouden met het analyseren van bestaande projecten en helpen bij de realisatie van deze projecten met als doel de rentabiliteit vergroten van het Werkleerbedrijf van Orionis. Ik kijk uit naar een mooie en vooral leerzame periode!

Remco Driessen - Provincie Zeeland

Als één van de weinige niet-Zeeuwen ben ik als Nijmegenaar met het Talent voor Zeeland traineeship gestart. Na het afronden van mijn master Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit was ik op zoek naar een maatschappelijk relevante functie op (inter)nationaal niveau. De positie als Trainee Public Affairs bij de Provincie Zeeland biedt mij de kans om mee te draaien bij de lobbyisten van de Provincie. Zowel in Brussel als Den Haag. Hierdoor kan ik ervaring opdoen op verschillende schaalniveaus. Als geograaf heb ik aandacht voor de interactie tussen de mens en haar leefomgeving, dus het representeren van de Zeeuw op nationaal en Europees niveau sluit daar nauw bij aan. Met mijn fascinatie voor nieuwe omgevingen hoop ik juist als ‘buitenstaander’ met andere kennis en ervaringen van toegevoegde waarde te zijn. Ook zorgt Talent voor Zeeland voor een mooi platform waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat, samen met je mede-trainees.

Roos van 't Zelfden - Provincie Zeeland

Mijn naam is Roos van ’t Zelfden, 24 jaar jong en een echte Zeeuwse. Na de middelbare school heb ik de Engelstalige hbo-opleiding Vitality and Tourism Management aan de HZ University of Applied Sciences gevolgd. Een studie met veel betrekking tot onze provincie. Hierna rondde ik de master Ethiek van Bedrijf en Organisatie aan Tilburg University af. Na het behalen van mijn master wilde ik graag in Zeeland gaan werken. Het liefst in een functie die een bijdrage levert aan het maatschappelijk belang. Zo kwam ik terecht bij het traineeship Projectmanagement bij Provincie Zeeland. Hier mag ik meewerken aan verschillende projecten binnen de mooiste provincie van Nederland!

Aniek Adriaanse - Delta Energie

Mijn naam is Aniek Adriaanse en 26 jaar oud. Als geboren en getogen Zeeuwse is mijn nieuwsgierigheid toch vaak geprikkeld naar andere plekken. Zo heb ik een halfjaar in Hamburg, een halfjaar in Barcelona en een aantal maanden in Mexico gewoond voor mijn bachelor International Business and Languages. Na het succesvol afronden van deze studie aan de HZ University of Applied Sciences zocht in naar een nieuwe uitdaging; Ik was er klaar voor om mij te ontwikkelen als young professional. Zo kwam het programma van Talent voor Zeeland op mijn pad; een mooie kans om te beginnen in het bedrijfsleven. Maar wat voor mij nog belangrijker is; de kans om mij verder te ontwikkelen en te ontdekken wat nu echt bij mij past. Dit ga ik doen door bij Delta Energie aan de slag te gaan binnen het team Online Marketing en Sales. Ik zie dit als een uitgelezen kans voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Echt een kickstart van mijn carrière!


Tom Dekker - Provincie Zeeland

Ik ben Tom Dekker, 27 jaar en geboren en getogen in Serooskerke. Na het afronden van mijn Bachelor Geschiedenis in Leiden en daarna mijn Master Militaire Geschiedenis in Amsterdam ben ik aan de slag gegaan als historicus bij een bedrijf dat explosieven uit de Tweede Wereldoorlog opspoort. Daarvoor verhuisde ik naar Noord-Brabant, maar Zeeland bleef me altijd trekken. Ik wilde graag weer terugkeren. Daarnaast wil ik mijzelf op professioneel en persoonlijk gebied graag blijven ontwikkelen én mijn vaardigheden voor het maatschappelijk belang inzetten. Dat maakte dat ik meteen enthousiast was over het traineeship. Ontwikkelen in Zeeland; precies wat ik zocht! In het traineeship ga ik de aankomende periode aan de slag als Adviseur Verkeerskunde bij de Provincie Zeeland.


Lichting april 2022

Joyce Slager - Provincie Zeeland

Na het succesvol afronden van de hbo bachelor Chemie aan de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen, wilde Joyce graag verder studeren. Daarom besloot ze de master Biology and Business Studies te volgen aan de Universiteit in Leiden. Hoewel Joyce een grote passie voor wetenschap en onderzoek heeft, wilde ze haar carrière in een ander werkveld starten. Daarbij was haar liefde voor deze fijne provincie zo groot, dat ze na 3,5 jaar toch besloot terug te gaan naar Zeeland. Het traineeship sprak Joyce meteen aan omdat ze zichzelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak wilde blijven ontwikkelen. Als trainee Slimme Mobiliteit bij de Provincie Zeeland is ze betrokken geweest bij het Living Lab Slimme Mobiliteit. Hierin maakte ze zich sterk voor de introductie van MaaS-apps in Zeeland en de koppeling met de “wielen” en de gebruikers. Daarnaast heeft Joyce zich bezig gehouden met het laten groeien van het deelmobiliteit systeem in Zeeland. Een ontzettend leuke uitdaging!

Ymke Temmerman - Scalda

Ymke is 24 jaar oud en heeft bijna haar hele leven in Zeeland gewoond, vlakbij de kust. Hier is haar passie voor water ontstaan. Vanuit deze passie heeft ze de bachelor Watermanagement aan de HZ University of Applied Sciences gevolgd. Vervolgens is ze begonnen aan de master Aquaculture & Marine Resources Management aan de Wageningen Universiteit. Na een half jaar in Wageningen is ze teruggekomen om hier in Zeeland de studie af te maken. Na het afstuderen, zocht ze een passende plek in Zeeland. Deze zoektocht heeft Ymke uiteindelijk geleid naar het traineeship “Talent voor Zeeland”. Via het traineeship kreeg Ymke de kans om zich in te zetten voor verschillende opdrachtgevers binnen de Zeeuwse watersector. Zo heeft Ymke een belangrijke bijdrage geleverd aan onze mooie provincie en meegedacht over de uitdagingen van morgen. Dankzij het traineeship kon Ymke zich blijven ontwikkelen en tegelijkertijd de watersector beter leren kennen. Een kans waar ze, naar eigen zeggen, ontzettend blij mee is!

Nienke Dierikx - Provincie Zeeland

Nienke heeft in februari 2022 haar masterdiploma in Marketing Management aan de Tilburg University gehaald. Na een reis door Oost-Europa besloot ze weer terug in Oostburg te gaan wonen. Daar hoort natuurlijk ook werken in Zeeland bij. Zo kwam ze terecht bij Talent voor Zeeland. Nienke vertelt dat het traineeship een mooie gelegenheid was om werkervaring op te doen maar ook om zichzelf verder persoonlijk te ontwikkelen. Als Trainee Promotie & Activatie Geopark Schelde Delta bij de Provincie Zeeland ging Nienke samen met verschillende partners aan de slag om het UNESCO keurmerk van Geopark te realiseren voor het gehele stroomgebied van de Schelde.

Lichting oktober 2021

Thierry Ars - Beveland Wonen

Thierry komt uit Vlissingen en is vaak in de sportschool te vinden. Na het afronden van zijn hbo Bachelor in International Business & Management Studies, besloot Thierry om de technische kant op te gaan. Daarom koos hij voor een master in Data Science aan Tilburg University, die hij met succes heeft afgerond. De laatste jaren hield Thierry zich vooral bezig met programmeren, wiskunde en statistiek. Om zijn business skills verder te ontwikkelen en om van anderen te leren, koos hij voor een traineeship via Talent voor Zeeland. Hij kwam terecht bij Beveland Wonen en heeft de organisatie geholpen met het databeleid, het automatiseren van processen en het analyseren van data. Inmiddels werkt Thierry fulltime bij Beveland Wonen, als Data Scientist.

Simone Vonk - gem. Schouwen-Duiveland

Simone is geboren in Bergen op Zoom en woont inmiddels in Middelburg. Ze heeft de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht afgerond en daarna de master Culture, Organization and Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam gedaan. Ze besloot om een traineeship via Talent voor Zeeland te volgen. Simone wist namelijk dat ze, na het afstuderen, nog niet uitgeleerd zou zijn. Als trainee Sociaal Domein kon ze terecht bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Tijdens het traineeship werkte Simone aan een opdracht voor de gemeente én kwam ze elke week een dag samen met haar mede-trainees. Tijdens deze traineedag kon ze werken aan haar persoonlijke en professionele ontwikkeling.


Lisanne Elshof - gem. Schouwen-Duiveland

Lisanne gaat graag op reis, maar ook binnen Nederland heeft ze veel te doen. Ze is namelijk dol op kitesurfen, zeilen, hockeyen en wielrennen. Na haar studie wilde ze zich graag verder ontwikkelen. Daarom koos Lisanne voor een traineeship bij Talent voor Zeeland. Ze zocht namelijk naar een functie met maatschappelijk belang, gericht op de toekomst. Als trainee heeft ze gewerkt bij gemeente Schouwen-Duiveland in het Ruimtelijk domein. Tijdens dit traineeship kreeg ze de mogelijkheid om mee te werken aan verschillende opdrachten die in haar interessegebied liggen. Op deze manier wist ze een goed beeld te vormen van hetgeen écht bij haar past. Bovendien kon Lisanne, via het traineeship, haar netwerk in Zeeland verder uitbreiden. Inmiddels is Lisanne HR-adviseur bij de gemeente Schouwen-Duiveland.

Leendert Bom - AddVision

Na enkele jaren in Rotterdam te hebben gewoond, kwam Leendert terug naar Zeeland. Leendert is namelijk een echte Zeeuw en wilde graag aan de slag bij een Zeeuwse werkgever. Toen hij de vacature voor een traineeship bij Talent voor Zeeland voorbij zag komen, solliciteerde hij direct. Het traineeship richt zich voornamelijk op persoonlijke ambities en professionele ontwikkeling en niet zozeer op specifieke competenties. Dankzij het traineeshipprogramma kreeg Leendert de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel niveau. Als trainee Projectmanager is hij aan de slag gegaan bij AddVision Projectmanagement in Vlissingen. In korte tijd heeft hij de organisatie leren kennen en aan uiteenlopende projecten gewerkt. Deze ervaring is hem zo goed bevallen dat Leendert inmiddels fulltime bij AddVision werkt.

Maura Erentreich - Provincie Zeeland

Maura is 23 en geboren in Vlissingen. Ze woont samen met haar vriend in Oost-Souburg. Maura is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze de bachelor Bedrijfskunde heeft gevolgd en later ook de master Strategic Management heeft gedaan. Tijdens haar studietijd woonde ze in Rotterdam maar omwille van het coronavirus kwam ze weer terug naar Zeeland. Tijdens haar studie kreeg Maura veel theorie en daarom had ze nog relatief weinig werkervaring kunnen opdoen. Daarom besloot ze te beginnen aan een traineeship bij Talent voor Zeeland. Maura vind maatschappelijk betrokken zijn erg belangrijk. De opdracht die ze bij de Provincie Zeeland kreeg, sloot daar perfect op aan. Ze ging namelijk aan de slag op de afdeling Bestuursondersteuning waar ze onder andere heeft gewerkt aan de versterking van het openbaar bestuur en de openbare orde/veiligheid. Het traineeship heeft zijn vruchten afgeworpen want inmiddels is Maura werkzaam als Strategisch Adviseur Bedrijfsvoering voor Rijkswaterstaat.

Sanne van de Linde - Provincie Zeeland

Sanne heeft de opleiding Bedrijfskunde gevolgd en is in 2021 met succes afgestudeerd. Ze wilde graag het werkveld in om meer ervaring op te doen. Alhoewel ze haar hbo-studie had afgerond, voelde Sanne dat ze nog niet helemaal klaar was met leren. Ze heeft een grote interesse in informatiemanagement en wilde zich graag verder verdiepen in dit vak. Daarom besloot ze het traineeshipprogramma van Talent voor Zeeland te volgen en ging als trainee Datamanagement Mobiliteit aan de slag bij Provincie Zeeland. Binnen anderhalf jaar heeft ze een aantal uitdagende opdrachten kunnen uitvoeren, waaronder een onderzoek naar zogenaamde ‘mobiliteitshubs’ in Zeeland. Na het afronden van het traineeship, ging Sanne fulltime aan de slag als Coördinator gegevensmanagement bij Provincie Zeeland.

Kathy Eerland - Zeeuwland

Kathy brengt graag tijd door met haar vrienden. Verder kijkt ze graag vanaf de zijlijn naar een korfbalwedstrijd. Naast vrienden en sport, is Kathy ook ambitieus. Ze heeft de opleiding hbo Bouwkunde gevolgd aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg, waar ze in 2021 is afgestudeerd. Ze besloot het traineeship van Talent voor Zeeland te volgen omdat ze zichzelf wilde blijven ontwikkelen. Kathy vind het namelijk interessant om in contact te staan met huurders en aannemers en problemen gerelateerd aan huisvesting, op te lossen. Daarom ging ze als trainee Vastgoed aan de slag bij Zeeuwland, een Zeeuwse woningcorporatie. Dankzij het traineeship kon Kathy haar passie voor vastgoed blijven volgen. Inmiddels is ze werkzaam als Vastgoedbeheerder voor Zeeuwland.

Lichting oktober 2020

Dena Verschoor - Adrz

Dena heeft in 2020 de Master Human Resource Management afgerond aan de Erasmus University in Rotterdam. Toen ze aan haar traineeship begon was ze 22 jaar en woonde in Oost-Souburg. In oktober 2020 is ze gestart aan haar traineeship bij het Adrz en ging aan de slag met HR vraagstukken zoals duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning. Dena werkte één dag in de week mee bij AddVision. Na het afronden van haar traineeship hield het Adrz haar graag in huis en ook Dena beviel het goed. Ze is daarom sinds 1 februari 2022 gestart in haar nieuwe functie als junior medewerker Audit, Risk en Compliance.


Jelle van der Wouw - Zeeuwland

Jelle is in september 2020 begonnen aan zijn traineeship bij Zeeuwland en AddVision. Jelle woonde destijds in Bergen op Zoom en had de opleiding Bedrijfskunde afgerond aan de Avans Hogeschool in Breda. Tijdens zijn traineeship werkte hij vier dagen in de week op kantoor bij Zeeuwland als medewerker klant & omgeving. Éen dag in de week werkte Jelle bij AddVision aan verschillende projecten. Nog voor zijn traineeship was afgerond kreeg hij een aanbod vanuit Zeeuwland waar hij nu vast in dienst is.