Trainee aan het woord - Tristan SonkeKun je jezelf voorstellen en iets vertellen over je achtergrond?

Ik ben Tristan Sonke en ik ben 24 jaar. Na een tijdje de opleiding CIOS te hebben gevolgd, koos ik uiteindelijk voor hbo bouwkunde omdat ik goed ben in de exacte vakken. Bovendien is er veel werk in de bouw. Na het afstuderen ben ik een half jaar aan de slag gegaan als werkvoorbereider. Ik kwam erachter dat dit niets voor mij is. Zolang ik geen energie uit mijn werk haal, ben ik ook niet 100% van waarde voor mijn werkgever. Ik heb ├ęcht sociaal contact nodig. Gelukkig heb ik dat met het traineeship bij Zeeuwland gevonden!


Wat motiveerde je om deel te nemen aan het traineeship van Talent voor Zeeland?

Voornamelijk het stuk persoonlijke ontwikkeling. Ik geloof dat je altijd kunt blijven ontwikkelen. De combinatie met een baan bij woningcorporatie Zeeuwland was voor mij ├ęcht een win-win situatie. Ik kan zelfs nog een beetje mijn bouwkundige achtergrond gebruiken, bijvoorbeeld om technisch advies te geven. Ik zie dit als een perfecte combinatie voor mij!


Welke rollen en/of projecten heb je bij de opdrachtgever aangenomen?

Ik ben voornamelijk bezig met klantcontact en spreek met huurders die problemen ervaren. Denk aan een burenruzie, problemen in de achtertuin, problemen met onderhoud, wat dan ook. Ze komen bij mij terecht en ik zoek naar de beste oplossing. Daarnaast ben ik bezig met mutaties: het proces van een huuropzegging tot aan het moment dat een nieuwe huurder een contract heeft. Daar zitten veel activiteiten tussen, bijvoorbeeld het bijwonen van vergaderingen met bewonerscommissies. Ook volg ik verschillende cursussen vanuit Zeeuwland. Elke dag is anders.

Welke resultaten hoop je te behalen tijdens het traineeship?

Zeeuwland heeft een goede score op het gebied van klanttevredenheid en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling vind ik het belangrijk dat ik plezier in mijn werk kan vinden. Bij Zeeuwland heb ik dat gevonden, want ik heb het heel erg naar mijn zin!


Welke tip geef je toekomstige trainees die zich voorbereiden op een traineeship?

Ik ben zelf op mijn gevoel afgegaan en blanco in het traineeship gestapt! Als ik een tip mag geven: Je moet je verdiepen in wat je echt leuk vindt, en daar naar op zoek gaan binnen een baan/organisatie. Laat ook je persoonlijke ontwikkeling niet schieten. Er is altijd ruimte voor verbetering, of dat nu vakinhoudelijk is, of juist op persoonlijk gebied. Het traineeship is een erg mooie gelegenheid om hieraan te kunnen werken.