Ontmoet de trainees!

Class of 2023

Floor Buijsrogge – Provincie Zeeland

Floor Buijsrogge – Provincie Zeeland

Mijn naam is Floor Buijsrogge. Ik kom uit Goes, maar heb de afgelopen vijf jaar in Breda, Londen, Amsterdam en Malaga gewoond. Na mijn studie hbo International Facility Management afgelopen zomer te hebben afgerond, ben ik weer terugverhuisd naar Zeeland. Na het afstuderen wist ik dat ik verder wilde leren en werken in het vastgoed. Met dit traineeship kan ik het goed combineren om een opleiding te volgen en ervaring op te doen in het werkveld. Ik ga aan de slag bij de Provincie Zeeland als trainee Vastgoedmanagement. Komende anderhalf jaar ga ik me bezig houden met grond- en vastgoedzaken in onze provincie.

Esmee Ooms – Adrz

Esmee Ooms – Adrz

Na het afronden van de bachelor International Business & Languages in 2021 wilde ik graag het werkveld in. Echter kwam ik na anderhalf jaar toch tot de conclusie dat ik nog niet uitgeleerd ben en wilde ik mij graag verder ontwikkelen. Een traineeship bij Talent voor Zeeland was daarom de juiste volgende stap. Vanuit mijn opleiding heb ik de kans gehad om op verschillende plekken in de wereld te wonen en ben ik erachter gekomen dat Zeeland echt mijn thuis is en de plek is waar ik mij graag wil ontwikkelen. Ik heb er enorm veel zin in om het komende anderhalf jaar bij het Adrz aan de slag te gaan als trainee implementatie consultant. Hier zal mijn focus liggen op de implementatie van een intern HR-systeem en mag ik vanuit het projectmanagementteam ICT project ondersteunend meekijken/ondersteunen bij technische projecten.

Stefan Lavooij - UWV

Stefan Lavooij - UWV

Na mijn bacheloropleiding International Business & Management aan de HZ University of Applied Sciences ben ik op zoek gegaan naar een uitdagende functie die goed aansloot op mijn opleiding. Mij werd verteld over het traineeship teammanager bij het UWV in Goes, en dit had de aansluiting waar ik naar zocht. Wat voor mij de doorslaggevende factor was om voor een traineeship te kiezen, was voornamelijk de ontwikkelingskansen en instroom op een relatief hoog niveau. Bij het UWV zal mijn focus voornamelijk liggen op de optimalisatie van (team)prestaties en het coachen en stimuleren van medewerkers.

Muriël Valckx – Zeeuws Archief

Muriël Valckx – Zeeuws Archief

Afgelopen januari heb ik mijn master Data Science aan de Universiteit van Tilburg afgerond. Daarvoor heb ik Social Work en Ondernemerschap gestudeerd. Ik heb binnen het sociaal domein al wat werkervaring opgedaan, maar vond het lastig om met mijn brede achtergrond een passende functie te vinden. Het traineeship Informatiemanagement geeft mij de mogelijkheid om verder te ontwikkelen op het gebied van data. Bij het Zeeuws Archief ben ik werkzaam binnen het e-Depot team en kom ik in contact met verschillende overheidsorganisaties. Daarnaast werk ik ook met historische data, wat ik erg interessant vind.

Class of October 2022

Hristijan Stevoski - Provincie Zeeland

Hristijan Stevoski - Provincie Zeeland

Mijn naam is Hristijan Stevoski en ik ben 26 jaar. Ik kom uit Vlissingen en dat is ook de stad waar ik ben geboren en ben opgegroeid. Het afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit, waar ik Bestuurskunde heb gestudeerd. Na deze studie zocht ik naar een passende functie bij een overheidsorganisatie, die goed bij mijn achtergrond past. Zo ben ik terechtgekomen bij het Traineeship Talent voor Zeeland. Dit was voor mij een hele mooie kans om ervaring op te kunnen doen en te ontdekken waar exact mijn interesse ligt. Het komende half jaar zal ik deze ontwikkeling bij Provincie Zeeland doormaken. Daar ga ik aan de slag bij het traineeschip projectmanagement, waar ik aan twee verschillende projecten zal gaan werken die van maatschappelijke meerwaarde zijn. Naast het traineeschip ben ik actief bij handbal betrokken en fluit ik daar op landelijk niveau.

Arjen Eversdijk - PZEM

Arjen Eversdijk - PZEM

Mijn naam is Arjen Eversdijk. Ik ben met 22 jaar de benjamin van de groep. Ik heb de Bachelor Econometrie en Operations Research aan Tilburg University gedaan. Momenteel ben ik bezig met de afronding van de Master Econometrics and Mathematical Economics. Dit traineeship zie ik als een uitgelezen kans om in Zeeland werkervaring op te doen. Waarom zou ik naar de Randstad verhuizen als er dicht bij huis zo'n mooie kans is die zo goed aansluit op mijn studie? Ik ga aan de slag bij PZEM, een grote speler op de energiemarkt. Daar ga ik als Quant Analyst enkele opdrachten uitvoeren die te maken hebben met de handel in energie. De eerste opdracht van mijn traineeship, het ontwikkelen van de optimale biedstrategie voor de aFRR-veiling, geldt ook als thesisopdracht voor mijn master. Ik vind het aantrekkelijk om de kennis en vaardigheden die ik tijdens mijn studie heb verworven, in zo’n actuele branche in de praktijk te brengen. Daarnaast vind ik het interessant om samen met andere trainees te werken aan professionele en persoonlijke vaardigheden.

Julia Rovers - Provincie Zeeland

Julia Rovers - Provincie Zeeland

Tijdens mijn master European Public Affairs aan de Universiteit van Maastricht heb ik een sterke interesse ontwikkeld voor het analyseren van beleid en actuele (maatschappelijke) gebeurtenissen. Het was voor mij snel duidelijk dat ik na mijn studie deze interesse voort wilde zetten. Dit was voor mij mogelijk door te starten als trainee Public Affairs bij de Provincie Zeeland. Ik heb voor het traineeship gekozen omdat het mij de mogelijkheid biedt om mij zowel op professioneel- als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Als Trainee Public Affairs zal ik mij o.a. bezig houden met het signaleren van relevante ontwikkelingen en het in kaart brengen van Zeeuwse belangen. Zeeland is een relatief kleine provincie, maar kampt met grote, complexe en diverse dossiers. Ik heb enorm veel zin om hiermee aan de slag te gaan. Voor mijn opdracht zal ik 9 maanden in Den Haag en 9 maanden in Brussel te vinden zijn.

Mart Hofman - Beveland Wonen

Mart Hofman - Beveland Wonen

Ik ben Mart Hofman, 24 jaar, woonachtig in Kapelle en werkzaam als trainee bij Beveland Wonen. De bachelor bedrijfskunde en master organisational design & development heb ik beide afgerond aan de Radboud universiteit te Nijmegen. Gedurende mijn studententijd heb ik altijd gezegd dat ik graag terug wilde keren naar Zeeland als daar de mogelijkheid toe was. Dus toen ik de vacature van Talent voor Zeeland tegenkwam wist ik dat ik moest solliciteren! Het traineeship spreekt me aan omdat het opdoen van werkervaring en een verdere persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaan. Dit is precies de kickstart die ik nodig had na mijn afstuderen. Bij Beveland Wonen houd ik me tijdens het traineeship bezig met leefbaarheid en huurdersparticipatie. Een interessant vraagstuk waar ik de genoeg uitdaging in zal vinden.

Esther Stins - Orionis Walcheren

Esther Stins - Orionis Walcheren

Na mijn studie bedrijfskunde aan de HZ University of Applied Sciences ben ik gelijk aan het werk gegaan. Toch wilde ik graag meer richting het sociaal domein alleen wist ik niet zo goed hoe ik dit met mijn opleidingsachtergrond en werkervaring kon realiseren. Toen werd ik op de vacature gewezen voor het traineeship projectmanagement bij Orionis en dit voelde meteen goed. Wat mij vooral aan het traineeship aanspreekt is dat je ervaring op kan doen door verschillende opdrachten uit te voeren, jezelf verder kan ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk vlak en ervaringen kan uitwisselen met mede trainees. Bij mijn opdrachtgever Orionis ga ik mijzelf voornamelijk bezighouden met het analyseren van bestaande projecten en helpen bij de realisatie van deze projecten met als doel de rentabiliteit vergroten van het Werkleerbedrijf van Orionis. Ik kijk uit naar een mooie en vooral leerzame periode!

Remco Driessen - Provincie Zeeland

Remco Driessen - Provincie Zeeland

Als één van de weinige niet-Zeeuwen ben ik als Nijmegenaar met het Talent voor Zeeland traineeship gestart. Na het afronden van mijn master Sociale Geografie aan de Radboud Universiteit was ik op zoek naar een maatschappelijk relevante functie op (inter)nationaal niveau. De positie als Trainee Public Affairs bij de Provincie Zeeland biedt mij de kans om mee te draaien bij de lobbyisten van de Provincie. Zowel in Brussel als Den Haag. Hierdoor kan ik ervaring opdoen op verschillende schaalniveaus. Als geograaf heb ik aandacht voor de interactie tussen de mens en haar leefomgeving, dus het representeren van de Zeeuw op nationaal en Europees niveau sluit daar nauw bij aan. Met mijn fascinatie voor nieuwe omgevingen hoop ik juist als ‘buitenstaander’ met andere kennis en ervaringen van toegevoegde waarde te zijn. Ook zorgt Talent voor Zeeland voor een mooi platform waarin persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staat, samen met je mede-trainees.

Roos van 't Zelfden - Provincie Zeeland

Roos van 't Zelfden - Provincie Zeeland

Mijn naam is Roos van ’t Zelfden, 24 jaar jong en een echte Zeeuwse. Na de middelbare school heb ik de Engelstalige hbo-opleiding Vitality and Tourism Management aan de HZ University of Applied Sciences gevolgd. Een studie met veel betrekking tot onze provincie. Hierna rondde ik de master Ethiek van Bedrijf en Organisatie aan Tilburg University af. Na het behalen van mijn master wilde ik graag in Zeeland gaan werken. Het liefst in een functie die een bijdrage levert aan het maatschappelijk belang. Zo kwam ik terecht bij het traineeship Projectmanagement bij Provincie Zeeland. Hier mag ik meewerken aan verschillende projecten binnen de mooiste provincie van Nederland!

Aniek Adriaanse - Delta Energie

Aniek Adriaanse - Delta Energie

Mijn naam is Aniek Adriaanse en 26 jaar oud. Als geboren en getogen Zeeuwse is mijn nieuwsgierigheid toch vaak geprikkeld naar andere plekken. Zo heb ik een halfjaar in Hamburg, een halfjaar in Barcelona en een aantal maanden in Mexico gewoond voor mijn bachelor International Business and Languages. Na het succesvol afronden van deze studie aan de HZ University of Applied Sciences zocht in naar een nieuwe uitdaging; Ik was er klaar voor om mij te ontwikkelen als young professional. Zo kwam het programma van Talent voor Zeeland op mijn pad; een mooie kans om te beginnen in het bedrijfsleven. Maar wat voor mij nog belangrijker is; de kans om mij verder te ontwikkelen en te ontdekken wat nu echt bij mij past. Dit ga ik doen door bij Delta Energie aan de slag te gaan binnen het team Online Marketing en Sales. Ik zie dit als een uitgelezen kans voor mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling. Echt een kickstart van mijn carrière!

Tom Dekker - Provincie Zeeland

Tom Dekker - Provincie Zeeland

Ik ben Tom Dekker, 27 jaar en geboren en getogen in Serooskerke. Na het afronden van mijn Bachelor Geschiedenis in Leiden en daarna mijn Master Militaire Geschiedenis in Amsterdam ben ik aan de slag gegaan als historicus bij een bedrijf dat explosieven uit de Tweede Wereldoorlog opspoort. Daarvoor verhuisde ik naar Noord-Brabant, maar Zeeland bleef me altijd trekken. Ik wilde graag weer terugkeren. Daarnaast wil ik mijzelf op professioneel en persoonlijk gebied graag blijven ontwikkelen én mijn vaardigheden voor het maatschappelijk belang inzetten. Dat maakte dat ik meteen enthousiast was over het traineeship. Ontwikkelen in Zeeland; precies wat ik zocht! In het traineeship ga ik de aankomende periode aan de slag als Adviseur Verkeerskunde bij de Provincie Zeeland.

Class of 2022

Joyce Slager - Provincie Zeeland

Joyce Slager - Provincie Zeeland

Na mijn hbo bachelor Chemie aan de HZ University of Applied Sciences te Vlissingen wilde ik nog graag verder studeren. Daarom besloot ik de master Biology and Business Studies te volgen aan de Universiteit Leiden. Hoewel ik een grote passie heb voor wetenschap en onderzoek wilde ik mijn carrière starten in een ander werkveld. Daarnaast was mijn liefde voor Zeeland zo groot dat ik na 3,5 jaar toch weer terug besloot te gaan naar deze fijne provincie. Het traineeship sprak mij meteen aan omdat ik mijzelf op zowel persoonlijk als professioneel vlak kan blijven ontwikkelen. Als trainee Slimme Mobiliteit bij de Provincie Zeeland ben ik betrokken bij het Living Lab Slimme Mobiliteit. Hierin maak ik mij sterk voor de introductie van MaaS-apps in Zeeland en de koppeling met de “wielen” en de gebruikers. Daarnaast ga ik mij ook bezighouden met het laten groeien van het deelmobiliteit systeem in Zeeland. Een ontzettend leuke uitdaging!

Ymke Temmerman - Scalda

Ymke Temmerman - Scalda

Hoi! Mijn naam is Ymke Temmerman en ik ben 24 jaar oud. Bijna mijn hele leven heb ik vlakbij de kust in Zeeland gewoond. Hier is mijn passie voor water ontstaan. Dit is dan ook de reden dat ik de bachelor Watermanagement heb gedaan aan de HZ University of Applied Sciences. Tijdens deze opleiding heb ik de Zeeuwse kust nóg beter leren kennen. Omdat ik nog niet klaar was met leren ben ik daarna begonnen aan de master Aquaculture & Marine Resources Management aan de Wageningen Universiteit. Door de omstandigheden van deze tijd, ben ik na een half jaar in Wageningen teruggekomen naar Zeeland om hier mijn studie af te maken. In oktober 2021 ben ik afgestudeerd en dat betekende het begin van de zoektocht naar een passende plek in Zeeland. Deze zoektocht heeft mij uiteindelijk geleid naar het traineeship “Talent voor Zeeland”. Binnen dit traineeship krijg ik de kans om me in te zetten voor verschillende opdrachtgevers binnen de Zeeuwse watersector. Dit geeft mij de kans om bij te dragen aan onze mooie provincie en mee te denken over de uitdagingen van morgen. Daarnaast kan ik mezelf binnen het programma blijven ontwikkelen terwijl ik de water sector beter leer kennen, een kans waar ik ontzettend blij mee ben!

Nienke Dierikx - Provincie Zeeland

Nienke Dierikx - Provincie Zeeland

Hi allemaal, mijn naam is Nienke Dierikx. In februari 2022 heb ik mijn masterdiploma in Marketing Management aan de Tilburg University behaald. Na een reisje door Oost-Europa besloot ik toch weer terug in Oostburg te gaan wonen. Daar hoort natuurlijk ook werken in Zeeland bij. Zo kwam ik terecht bij het Traineeship Talent voor Zeeland. Het was voor mij een mooie gelegenheid om werkervaring op te doen maar ook om mezelf verder persoonlijk te ontwikkelen. Als Trainee Promotie & Activatie Geopark Schelde Delta bij de Provincie Zeeland ga ik aan de slag met verschillende partners om het UNESCO keurmerk van Geopark te realiseren voor het gehele stroomgebied van de Schelde.

Class of 2021

Thierry Ars - Beveland Wonen

Thierry Ars - Beveland Wonen

Thierry komt uit Vlissingen en is vaak in de sportschool te vinden. Na het afronden van zijn hbo Bachelor in International Business & Management Studies, besloot Thierry om de technische kant op te gaan. Daarom koos hij voor een master in Data Science aan Tilburg University, die hij met succes heeft afgerond. De laatste jaren hield Thierry zich vooral bezig met programmeren, wiskunde en statistiek. Om zijn business skills verder te ontwikkelen en om van anderen te leren, koos hij voor een traineeship via Talent voor Zeeland. Hij kwam terecht bij Beveland Wonen en heeft de organisatie geholpen met het databeleid, het automatiseren van processen en het analyseren van data. Inmiddels werkt Thierry fulltime bij Beveland Wonen, als Data Scientist.

Simone Vonk - gem. Schouwen-Duiveland

Simone Vonk - gem. Schouwen-Duiveland

Simone is geboren in Bergen op Zoom en woont inmiddels in Middelburg. Ze heeft de bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Utrecht afgerond en daarna de master Culture, Organization and Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam gedaan. Ze besloot om een traineeship via Talent voor Zeeland te volgen. Simone wist namelijk dat ze, na het afstuderen, nog niet uitgeleerd zou zijn. Als trainee Sociaal Domein kon ze terecht bij de gemeente Schouwen-Duiveland. Tijdens het traineeship werkte Simone aan een opdracht voor de gemeente én kwam ze elke week een dag samen met haar mede-trainees. Tijdens deze traineedag kon ze werken aan haar persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Lisanne Elshof - gem. Schouwen-Duiveland

Lisanne Elshof - gem. Schouwen-Duiveland

Lisanne gaat graag op reis, maar ook binnen Nederland heeft ze veel te doen. Ze is namelijk dol op kitesurfen, zeilen, hockeyen en wielrennen. Na haar studie wilde ze zich graag verder ontwikkelen. Daarom koos Lisanne voor een traineeship bij Talent voor Zeeland. Ze zocht namelijk naar een functie met maatschappelijk belang, gericht op de toekomst. Als trainee heeft ze gewerkt bij gemeente Schouwen-Duiveland in het Ruimtelijk domein. Tijdens dit traineeship kreeg ze de mogelijkheid om mee te werken aan verschillende opdrachten die in haar interessegebied liggen. Op deze manier wist ze een goed beeld te vormen van hetgeen écht bij haar past. Bovendien kon Lisanne, via het traineeship, haar netwerk in Zeeland verder uitbreiden. Inmiddels is Lisanne HR-adviseur bij de gemeente Schouwen-Duiveland.

Leendert Bom - AddVision

Leendert Bom - AddVision

Na enkele jaren in Rotterdam te hebben gewoond, kwam Leendert terug naar Zeeland. Leendert is namelijk een echte Zeeuw en wilde graag aan de slag bij een Zeeuwse werkgever. Toen hij de vacature voor een traineeship bij Talent voor Zeeland voorbij zag komen, solliciteerde hij direct. Het traineeship richt zich voornamelijk op persoonlijke ambities en professionele ontwikkeling en niet zozeer op specifieke competenties. Dankzij het traineeshipprogramma kreeg Leendert de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel niveau. Als trainee Projectmanager is hij aan de slag gegaan bij AddVision Projectmanagement in Vlissingen. In korte tijd heeft hij de organisatie leren kennen en aan uiteenlopende projecten gewerkt. Deze ervaring is hem zo goed bevallen dat Leendert inmiddels fulltime bij AddVision werkt.

Maura Erentreich - Provincie Zeeland

Maura Erentreich - Provincie Zeeland

Maura is 23 en geboren in Vlissingen. Ze woont samen met haar vriend in Oost-Souburg. Maura is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar ze de bachelor Bedrijfskunde heeft gevolgd en later ook de master Strategic Management heeft gedaan. Tijdens haar studietijd woonde ze in Rotterdam maar omwille van het coronavirus kwam ze weer terug naar Zeeland. Tijdens haar studie kreeg Maura veel theorie en daarom had ze nog relatief weinig werkervaring kunnen opdoen. Daarom besloot ze te beginnen aan een traineeship bij Talent voor Zeeland. Maura vind maatschappelijk betrokken zijn erg belangrijk. De opdracht die ze bij de Provincie Zeeland kreeg, sloot daar perfect op aan. Ze ging namelijk aan de slag op de afdeling Bestuursondersteuning waar ze onder andere heeft gewerkt aan de versterking van het openbaar bestuur en de openbare orde/veiligheid. Het traineeship heeft zijn vruchten afgeworpen want inmiddels is Maura werkzaam als Strategisch Adviseur Bedrijfsvoering voor Rijkswaterstaat.

Sanne van de Linde - Provincie Zeeland

Sanne van de Linde - Provincie Zeeland

Sanne heeft de opleiding Bedrijfskunde gevolgd en is in 2021 met succes afgestudeerd. Ze wilde graag het werkveld in om meer ervaring op te doen. Alhoewel ze haar hbo-studie had afgerond, voelde Sanne dat ze nog niet helemaal klaar was met leren. Ze heeft een grote interesse in informatiemanagement en wilde zich graag verder verdiepen in dit vak. Daarom besloot ze het traineeshipprogramma van Talent voor Zeeland te volgen en ging als trainee Datamanagement Mobiliteit aan de slag bij Provincie Zeeland. Binnen anderhalf jaar heeft ze een aantal uitdagende opdrachten kunnen uitvoeren, waaronder een onderzoek naar zogenaamde ‘mobiliteitshubs’ in Zeeland. Na het afronden van het traineeship, ging Sanne fulltime aan de slag als Coördinator gegevensmanagement bij Provincie Zeeland.

Kathy Eerland - Zeeuwland

Kathy Eerland - Zeeuwland

Kathy brengt graag tijd door met haar vrienden. Verder kijkt ze graag vanaf de zijlijn naar een korfbalwedstrijd. Naast vrienden en sport, is Kathy ook ambitieus. Ze heeft de opleiding hbo Bouwkunde gevolgd aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg, waar ze in 2021 is afgestudeerd. Ze besloot het traineeship van Talent voor Zeeland te volgen omdat ze zichzelf wilde blijven ontwikkelen. Kathy vind het namelijk interessant om in contact te staan met huurders en aannemers en problemen gerelateerd aan huisvesting, op te lossen. Daarom ging ze als trainee Vastgoed aan de slag bij Zeeuwland, een Zeeuwse woningcorporatie. Dankzij het traineeship kon Kathy haar passie voor vastgoed blijven volgen. Inmiddels is ze werkzaam als Vastgoedbeheerder voor Zeeuwland.

Class of 2020

Dena Verschoor - Adrz

Dena Verschoor - Adrz

Dena heeft in 2020 de Master Human Resource Management afgerond aan de Erasmus University in Rotterdam. Toen ze aan haar traineeship begon was ze 22 jaar en woonde in Oost-Souburg. In oktober 2020 is ze gestart aan haar traineeship bij het Adrz en ging aan de slag met HR vraagstukken zoals duurzame inzetbaarheid en strategische personeelsplanning. Dena werkte één dag in de week mee bij AddVision. Na het afronden van haar traineeship hield het Adrz haar graag in huis en ook Dena beviel het goed. Ze is daarom sinds 1 februari 2022 gestart in haar nieuwe functie als junior medewerker Audit, Risk en Compliance.

Jelle van der Wouw - Zeeuwland

Jelle van der Wouw - Zeeuwland

Jelle is in september 2020 begonnen aan zijn traineeship bij Zeeuwland en AddVision. Jelle woonde destijds in Bergen op Zoom en had de opleiding Bedrijfskunde afgerond aan de Avans Hogeschool in Breda. Tijdens zijn traineeship werkte hij vier dagen in de week op kantoor bij Zeeuwland als medewerker klant & omgeving. Éen dag in de week werkte Jelle bij AddVision aan verschillende projecten. Nog voor zijn traineeship was afgerond kreeg hij een aanbod vanuit Zeeuwland waar hij nu vast in dienst is.


E-mailen
LinkedIn